IT-Foxy heeft jaren ervaring in maatwerk voor webapplicaties. Onze klantenkring bevat universiteiten en grote sport-teams, maar ook voor kleine bedrijven en organisaties hebben we al mooie dingen gemaakt.
PHP is al enkele jaren een hot topic en dan vooral in de open source wereld. Dankzij de vele gratis PHP scripts die je op verschillende plaatsen kan downloaden vormt dit de ideale scripting taal voor script kiddies en serieuze ontwikkelaars. Tevens bestaat er nu zoiets als CakePHP wat de voordelen van ruby on rails binnen handbereik breng voor PHP-developers. Tevens vindt de doorwinterde php developer op www.php.net alle nodige informatie over de php-taal. IT-Foxy gebruikt php voor alle webdevelopment projecten op linux of unix servers, en dit meestal in combinatie met een MySQL databank.
Onder de databanken is MySQL welicht een van de grootste spelers op de open source markt. Geen wonder want deze krachtige DB-oplossing is gratis te downloaden. IT-Foxy heeft een grondige kennis van SQL en DB-design in huis en maakt dan ook graag gebruik van deze databank-oplossing. Het is natuurlijk geen probleem om programma's als MSSQL-server te gebruiken moest dat nodig zijn.
Ook op vlak van windows web-programmeren hebben we heel wat kennis in huis. Hoewel deze technologie tegenwoordig uit de markt word geconcureerd, blijven er nog veel programma's en websites bestaan die hiervan gebruik maken. Indien hier nog aanpassingen aan moeten gebeuren, of als ze herwerkt moeten worden naar een andere taal, dan knapt IT-Foxy dit graag voor u op.
Mircosofts paradepaardje is tegenwoordig heel populair in het bedrijfsleven. Hoewel IT-Foxy de nodige kennis in huis heeft voor de ontwikkeling van .NET applicaties, houden we hier liefst onze handen af. Indien u vragen heeft over een .NET project, neem dat gerust even contact op met ons. Misschien kunnen wij dit klusje wel klaren, en anders kennen we wel enkele bevriende bedrijven die hier graag op in gaan.
CFML of ook wel ColdFusion Markup Language, is een taal die oorspronkelijk door Allaire Corporation as gemaakt en werd samen met een ColdFusion server gebruikt om online progamma's te maken. Hoewel de taal heel simpel was, op HTML leek en voornamelijk gericht was op het tonen van gegevens uit databanken, kan je hier toch krachtige dingen mee doen. In 2001 werd dit bedrijf overgenomen door Macromedia, die op zijn beurd in 2005 werd overgenomen door Adobe Systems. Op de markt heb je ook een tool genaamd BlueDragon, wat ook een implementatie is van een ColdFusion server, welke gratis te downloaden is voor ontwikkeling en tests. Indien je je website hiermee op een productie server wil installeren moet je wel een licentie betalen.
IT-foxy heeft redelijk wat ervaring met CFML. Contacteer ons vrijblijvend voor uw projecten met ColdFusion
#!/usr/bin/perl
END{s{}{"@{[map{$%=$_;$_=&{$_{$_}};$%%2&&s%.%\u$&%;$_}($|..${$/=\
($^A+$|+$?)})]},"}e;print}($,,$,,+$*,$,,$,)=($|..$=/(+++$^A+$^A)*
+++$^A*++$^A);@_{++$|..2**(++$-+$-)}=(sub{(join$',map{+chr($|+$,+
ord($_))}reverse((split$`,&{$_{$=/($,*$,+$,)}})[$...$|]))."${\'s'
}".substr(&{$_{2}},$^A,$|)},sub{"anoth".substr(&{$ _{$^A}},+$-,$-+
$|)},sub{$a="\104\101\124\101";!seek$a,$=/($*+$,)+$|,$;or~~<$a>},
sub{local$";"@{[(split//,(chr($^A-$|+ord(substr(&{$_{$^A-$|}},+$?
..++$?)))).&{$_{$,/($^A-$|)}}.chr(2*$=-$^A*$,-$|))[$,+$|,$|,$--$|
,+-+$|,-$|x$?,+$=/(0+$,*+$*+-+-$*),$,+-+-~~$*+-+-$|]]}"});__END__
In Perl kan je waarschijnlijk de meest onleesbare code schijven. Het fragment hierboven geeft als resultaat: "Just another Perl hacker,". Perl wordt vooral geprezen voor zijn zeer krachtige tekst funties (reguliere expressies) en de dynamische typering. (Dit wil zeggen dat je in een variable iets van eender welk type kan stoppen)
Perl wordt niet meer zo vaak gebruikt voor webapplicaties sinds PHP er is. Enkele die-hards gebruiken het nog steeds, al is het maar dat alles daarvoor ook al in perl was geschreven.
Bij IT-Foxy kunnen we perl, maar raden het gebruik als taal voor het maken van complexe webapplicaties wel af. We kunnen u uiteraard wel helpen indien er aanpassingen moeten gebeuren aan uw perl-applicaties.
JavaScript is een scripttaal die voornamelijk op de client-side (de webbrouser van de surfer) wordt geïnterpreteerd. De syntax van deze object-georiënteerde taal vertoont wat overeenkomsten met de programmeertaal Java en deze worden soms wel eens met elkaar verward. JavaScript wordt vooral gebruikt op interactieve webpagina's (bekijk ook het volgende stuk over AJAX), en voor validatie van gegevens voor een formulier verzonden wordt. Kennis van Javascript is essencieel voor WEB 2.0 en IT-Foxy heeft dan ook een ruime kennis van Javascript.
Cascading Style Sheets (afgekort tot CSS) vormen de basis voor de techniek om de stijl (vormgeving) van webpagina's te scheiden van de informatie van deze pagina. Deze stijlinformatie kan in het document zelf staan, maar wordt meestal in een extern document (stylesheet) opgeslagen dat wordt gelinkt aan de HTML-pagina. CSS is geen programmeertaal, maar het maken van een goede stylesheet vergt wel een grondige kennis van HTML, de CSS syntax en selectors en natuurlijk de verschillen tussen de verschillende browsers. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het maken van een goede stylesheet werk is geworden voor specialisten. Wij stellen dan ook graag onze kennis beschikbaar indien je vragen hebt over een bestaande css of indien je een stylesheet nodig hebt. Een handig tool voor het welken met CSS is de web-developer toolkit die je ook in mijn Download-sectie terugvindt.
AJAX staat voor Asynchronous Javascript And XML. Dit wil zeggen dat er op een asyncrone manier gegevens opgevraagd worden van de server. Hierdoor mooet niet de hele pagina opnieuw worden ingeladen, en zou de snelheid waarmee men surft moeten stijgen. Deze technologie maakt gebruik van de XMLHttpRequest om nieuwe inhoud te krijgen. Deze technologie wordt vaak gebruikt in webapplicaties die met onder de noemer WEB 2.0 onderbrengt.
Diverse bedrijven hebben een toolkit ontwikkeld om het maken van AJAX-applicaties te vergemakkelijken. Microsoft heeft "ASP.NET AJAX" (http://ajax.asp.net) (Codenaam Atlas) ontwikkeld. Google heeft de Google Web Toolkit (http://code.google.com/webtoolkit/) ontwikkeld. Daarnaast is er een groot aantal open-source bibliotheken en toolkits, onder andere Scriptaculous (http://script.aculo.us/), Prototype (http://prototypejs.org/), DWR (http://getahead.org/dwr) en JQuery (http://jquery.com/).
AJAX is zeker iets waar je in de toekomst rekening mee gaan houden, en we bekijken dan ook graag met u de mogelijkheden die dit biedt binnen bepaalde projecten.